Z tej okazji w Zespole Szkół Technicznych im. gen. I. Prądzyńskiego w Augustowie we wtorek, 26 lutego, odbyły się warsztaty kulinarne dla uczniów kl. V Szkoły Podstawowej w Białobrzegach. Uczniowie pod okiem pań mgr inż. Katarzyny Czokajło oraz mgr Emilii Skindzier oraz uczniów klas II i III kucharz, mieli okazję przygotować faworki, róże karnawałowe, mini serniczki, muffinki z czekoladowym kremem oraz sok przecierowy z marchwi, jabłek i bananów. Podjęliśmy również wyzwanie na najdłuższy makaron. Dzieci własnoręcznie rozwałkowały go na długość 28m 80cm! Uczestnicy warsztatów wykazali się ogromnym zaangażowaniem i chęcią do pracy, która zakończyła się wspólnym obiadem i degustacją przygotowanych pyszności.
Serdecznie dziękujemy za wspólne zajęcia i mamy nadzieję, że zaowocują one w przyszłości!
Dyrekcja, Nauczyciele i Uczniowie Zespołu Szkół Technicznych w Augustowie
Napisz komentarz
Komentarze